Teploměry

Nejprodávanější

Termometr Szpilkowy LCD Kuchenny Miesa Wina 300C
Vpichovací teploměr, 735
Skladem (> 10 ks)
Kód: 64620
 
119 Kč
TERMOMETR DO MIESA WEDZARNIA DO PIECZENIA SZYNKI
Teploměr na pečení, 07057
Skladem (> 10 ks)
Kód: 61308
 
129 Kč
AG254C ag254c r1
155 Kč –17 %
Teploměr na pečení, AG254C
Skladem (9 ks)
Kód: 4009
Původně: 155 Kč  (–17 %)
129 Kč
Termometr Szpilkowy LCD Kuchenny Miesa Wina 300C
Vpichovací teploměr, AG254B
Skladem (4 ks)
Kód: 1101
 
149 Kč
0044733 teplomer na vino
Teploměr na víno
Skladem (> 10 ks)
Kód: 871
 
59 Kč
gfgf
Kuchyňská minutka na vajíčka, 15249
Skladem (> 10 ks)
Kód: 1084
 
55 Kč
7 položek celkem
gfgf
55 Kč

Vložte minutku do hrnce spolu s vejci (doporučuje se, aby vajíčka a minutka měly na začátku stejnou teplotu) a pozorujte, jak se při vaření mění barva!

Kód: 1084
0044733 teplomer na vino
Teploměr na víno
Skladem (> 10 ks)
59 Kč

Zapůsobte na návštěvu výborným vínem skvělé teploty. S teploměrem na víno UNO není těžké zjistit přesnou teplotu a název vína.

Kód: 871
xvxvxm
119 Kč

Bimetalový kotoučový teploměr pro trubky s pružinou 0-120 ° C

Kód: 3415
Termometr Szpilkowy LCD Kuchenny Miesa Wina 300C
Vpichovací teploměr, 735
Skladem (> 10 ks)
119 Kč

Přesvědčte se, že je vaše jídlo vždy důkladně uvařeno a upečeno. Užitečné při vaření, abychom zjistili, jak se peče nebo vaří jídlo, zda je uvnitř kuřat nebo šťavnatých...

Kód: 64620
TERMOMETR DO MIESA WEDZARNIA DO PIECZENIA SZYNKI
129 Kč

Teploměr na maso se sondou je nepostradatelným prvkem v každé domácnosti, stejně jako v restauracích a potravinářském průmyslu.

Kód: 61308
AG254C ag254c r1
155 Kč –17 %
129 Kč

Robustní analogový teploměr z oceli s jehlovou sondou. Ideální pro ovládání teploty grilu, udírny, sporáku a pro plynové a elektrické trouby. Nezbytné nářadí, pokud...

Kód: 4009
Termometr Szpilkowy LCD Kuchenny Miesa Wina 300C
149 Kč

Přesvědčte se, že je vaše jídlo vždy důkladně uvařeno a upečeno. Užitečné při vaření, abychom zjistili, jak se peče nebo vaří jídlo, zda je uvnitř kuřat nebo šťavnatých...

Kód: 1101

Použití teploměru při vaření je jediným spolehlivým způsobem jak si ověřit, že je pokrm dobře tepelně zpracovaný. Obzvlášť při pečení většího kusu masa je důležité se přesvědčit, že je řádně propečené. Nedostatečně dodělané maso může být totiž dokonalým zdrojem salmonely a jiných nebezpečných bakterií.

Přestože je používání teploměrů při přípravě jídel relativně nová technika, existuje na trhu široká řada různých teploměrů.

Digitální vs. analogový
Analogový teploměr je vhodný pro měření teploty pečeného pokrmu v takové troubě, kde chybí vestavěný indikátor teploty. Používají se teploměry vyrobené ze žáruvzdorného kovu vhodné do plynové i elektrické trouby. Velký a dobře čitelný číselník umožňuje sledování teploty v troubě v rozmezí 50 až 300 stupňů Celsia.

Digitální teploměr je vybavený teplovzdornou sondou s čidlem a oproti analogovému je určený pouze ke kontrolnímu měření aktuální teploty potravin uvnitř trouby. Obvykle je vybavený podsvíceným LCD displejem a vestavěným časovačem. Zvuková signalizace vás po uplynutí stanoveného času upozorní, že bylo dosaženo požadované teploty uvnitř pokrmu.

Vpichovcí teploměry nabízíme v několika velikostech:

- bezdrátové vpichovací teploměry jsou tak malé, že se vám pohodlně vlezou do kapes od kalhot
- elektronické teploměry s dvojitou nerezovou sondou zvyšují přesnost měření
- digitální teploměr pro měření teploty uvnitř masa vybavený dlouhým kabelem je ideální pro všechny trouby, grily a udírny

Jak požít správně vpichový teploměr do trouby?
Nejspolehlivější metoda, jak zjistit skutečnou vnitřní teplotu masa a úroveň propečení, je změřit ji vpichovým teploměrem. Zapíchněte jehlici do masa v nejsilnějším místě alespoň do dvou třetin délky. Špička jehlice musí být co nejblíže středu masa a nesmí se nacházet v blízkosti tuku nebo kosti. Po každém použití očistěte sondu houbičkou namočenou v saponátu a omyjte čistou vodou.