Teploměry

Nejprodávanější

AG254D ag254d r2
 
189 Kč
Detail
AG254C ag254c r1
155 Kč –17 %
Teploměr na pečení, AG254C
Skladem (7)
Kód: 4009
Původně: 155 Kč  (–17 %)
129 Kč
Detail
ab65fa924d7eb2fcfa0028e7ff52
TA-288 Teploměr se sondou, 01211
Skladem (> 10)
Kód: 3939
 
139 Kč
Detail
AG254 ag254 01
189 Kč –34 %
Původně: 189 Kč  (–34 %)
125 Kč
Detail
AG254B ag254b r1
Vpichovací teploměr, AG254B
Skladem (> 10)
Kód: 1101
 
149 Kč
Detail
gfgf
 
55 Kč
Detail
AG254G ag254g 03
599 Kč –33 %
Původně: 599 Kč  (–33 %)
399 Kč
Detail
8 položek celkem
gfgf
55 Kč

Vložte minutku do hrnce spolu s vejci (doporučuje se, aby vajíčka a minutka měly na začátku stejnou teplotu) a pozorujte, jak se při vaření mění barva!

Kód: 1084
AG254 ag254 01
189 Kč –34 %
125 Kč

Teploměr pro plynové a elektrické trouby. 

Kód: 3598
AG254C ag254c r1
155 Kč –17 %
129 Kč

Robustní analogový teploměr z oceli s jehlovou sondou. Ideální pro ovládání teploty grilu, udírny, sporáku a pro plynové a elektrické trouby. Nezbytné nářadí, pokud...

Kód: 4009
ab65fa924d7eb2fcfa0028e7ff52
139 Kč

Elektronický LCD teploměr se používá k měření teploty masa, tekutin, koláčů, grilování atd. V kuchyni je během vaření ideální kontrolovat teplotu vařeného jídla.

Kód: 3939
AG254B ag254b r1
149 Kč

Přesvědčte se, že je vaše jídlo vždy důkladně uvařeno a upečeno. Teploměr - užitečné při vaření, abychom zjistili, jak se peče nebo vaří jídlo, zda je uvnitř kuřat nebo...

Kód: 1101
AG254D ag254d r2
189 Kč

Analogový teploměr se sondou je ideální pro měření teploty během procesu uzení v udírně nebo grilování.

Kód: 57497
AG254A ag254a r3
349 Kč

Elektronický teploměr s teplotně odolnou sondou.

Kód: 3711
AG254G ag254g 03
599 Kč –33 %
399 Kč

Elektronický, vodotěsný teploměr s tepelně odolnou sondou, dlouhý 11,6 cm. Ideální pro měření teploty uvnitř připraveného jídla. 

Kód: 3118

Použití teploměru při vaření je jediným spolehlivým způsobem jak si ověřit, že je pokrm dobře tepelně zpracovaný. Obzvlášť při pečení většího kusu masa je důležité se přesvědčit, že je řádně propečené. Nedostatečně dodělané maso může být totiž dokonalým zdrojem salmonely a jiných nebezpečných bakterií.

Přestože je používání teploměrů při přípravě jídel relativně nová technika, existuje na trhu široká řada různých teploměrů.

Digitální vs. analogový
Analogový teploměr je vhodný pro měření teploty pečeného pokrmu v takové troubě, kde chybí vestavěný indikátor teploty. Používají se teploměry vyrobené ze žáruvzdorného kovu vhodné do plynové i elektrické trouby. Velký a dobře čitelný číselník umožňuje sledování teploty v troubě v rozmezí 50 až 300 stupňů Celsia.

Digitální teploměr je vybavený teplovzdornou sondou s čidlem a oproti analogovému je určený pouze ke kontrolnímu měření aktuální teploty potravin uvnitř trouby. Obvykle je vybavený podsvíceným LCD displejem a vestavěným časovačem. Zvuková signalizace vás po uplynutí stanoveného času upozorní, že bylo dosaženo požadované teploty uvnitř pokrmu.

Vpichovcí teploměry nabízíme v několika velikostech:

- bezdrátové vpichovací teploměry jsou tak malé, že se vám pohodlně vlezou do kapes od kalhot
- elektronické teploměry s dvojitou nerezovou sondou zvyšují přesnost měření
- digitální teploměr pro měření teploty uvnitř masa vybavený dlouhým kabelem je ideální pro všechny trouby, grily a udírny

Jak požít správně vpichový teploměr do trouby?
Nejspolehlivější metoda, jak zjistit skutečnou vnitřní teplotu masa a úroveň propečení, je změřit ji vpichovým teploměrem. Zapíchněte jehlici do masa v nejsilnějším místě alespoň do dvou třetin délky. Špička jehlice musí být co nejblíže středu masa a nesmí se nacházet v blízkosti tuku nebo kosti. Po každém použití očistěte sondu houbičkou namočenou v saponátu a omyjte čistou vodou.