Teploměry
Vložte minutku do hrnce spolu s vejci (doporučuje se, aby vajíčka a minutka měly na začátku stejnou teplotu) a pozorujte, jak se při vaření mění barva!
Kód: 1084
Ponorný skleněný lihoměr s rozsahem 0-96%. Měření je nejpřesnější, když je teplota měřené kapaliny 20 °C!
Kód: 4567986
Bimetalový kotoučový teploměr pro trubky s pružinou 0-120 ° C
Kód: 3415
Univerzální vpichovací teploměr vyrobený z nerezové oceli a odolného plastu. Vhodný pro měření teploty uvnitř pokrmů a tekutin během vaření.
Kód: 64620
Univerzální vpichovací teploměr vyrobený z nerezové oceli a odolného plastu. Vhodný pro měření teploty uvnitř pokrmů a tekutin během vaření.
Kód: 77940
Robustní analogový teploměr z oceli s jehlovou sondou. Ideální pro ovládání teploty grilu, udírny, sporáku a pro plynové a elektrické trouby. Nezbytné nářadí, pokud...
Kód: 4009
Vpichovací teploměr se sondou, díky kterému můžeme během několika sekund změřit vnitřní teplotu masa.
Kód: 61308
Vhodný nejen do udírny – nachází široké uplatnění v gastronomii, jak v domácnosti, tak i v restauracích a potravinářském průmyslu.
Kód: 12741
Vpichovací teploměr se sondou, díky kterému můžeme během několika sekund změřit vnitřní teplotu masa.
Kód: 74838
Kvalitní teploměr z nerezové oceli, vhodný na měření teploty v grilu nebo udírně – přímou i nepřímou metodou. Teplotní čidlo se nachází v oblasti mezi 1,3 cm a 5 cm od...
Kód: 1348
Elektronický LCD teploměr se používá k měření teploty masa, tekutin, koláčů, grilování atd. V kuchyni je během vaření ideální kontrolovat teplotu vařeného jídla.
Kód: 3939
Analogový teploměr se sondou je ideální pro měření teploty během procesu uzení v udírně nebo grilování.
Kód: 57497
Digitální kuchyňský teploměr vhodný pro měření teploty uvnitř pokrmů a nápojů během vaření. Je vyroben z nerezové oceli a odolného plastu.
Kód: 76428
Digitální skládací teploměr pro měření teploty uvnitř masa během grilování a pečení. Je vyroben z nerezové oceli a odolného plastu.
Kód: 99627
Použití teploměru při vaření je jediným spolehlivým způsobem jak si ověřit, že je pokrm dobře tepelně zpracovaný. Obzvlášť při pečení většího kusu masa je důležité se přesvědčit, že je řádně propečené. Nedostatečně dodělané maso může být totiž dokonalým zdrojem salmonely a jiných nebezpečných bakterií.
Přestože je používání teploměrů při přípravě jídel relativně nová technika, existuje na trhu široká řada různých teploměrů.
Digitální vs. analogový
Analogový teploměr je vhodný pro měření teploty pečeného pokrmu v takové troubě, kde chybí vestavěný indikátor teploty. Používají se teploměry vyrobené ze žáruvzdorného kovu vhodné do plynové i elektrické trouby. Velký a dobře čitelný číselník umožňuje sledování teploty v troubě v rozmezí 50 až 300 stupňů Celsia.
Digitální teploměr je vybavený teplovzdornou sondou s čidlem a oproti analogovému je určený pouze ke kontrolnímu měření aktuální teploty potravin uvnitř trouby. Obvykle je vybavený podsvíceným LCD displejem a vestavěným časovačem. Zvuková signalizace vás po uplynutí stanoveného času upozorní, že bylo dosaženo požadované teploty uvnitř pokrmu.
Vpichovcí teploměry nabízíme v několika velikostech:
- bezdrátové vpichovací teploměry jsou tak malé, že se vám pohodlně vlezou do kapes od kalhot
- elektronické teploměry s dvojitou nerezovou sondou zvyšují přesnost měření
- digitální teploměr pro měření teploty uvnitř masa vybavený dlouhým kabelem je ideální pro všechny trouby, grily a udírny
Jak požít správně vpichový teploměr do trouby?
Nejspolehlivější metoda, jak zjistit skutečnou vnitřní teplotu masa a úroveň propečení, je změřit ji vpichovým teploměrem. Zapíchněte jehlici do masa v nejsilnějším místě alespoň do dvou třetin délky. Špička jehlice musí být co nejblíže středu masa a nesmí se nacházet v blízkosti tuku nebo kosti. Po každém použití očistěte sondu houbičkou namočenou v saponátu a omyjte čistou vodou.